Skönhet & Hälsa

Min blogg om skönhet och hälsa

Naturlig hudvård

- Posted in Skönhet by

Naturlig hudvård – Bra hudvård utan kemikalier

Under de senaste åren har jag blivit mer medveten om vad jag egentligen smörjer in min hud med varje dag. Det var inte förrän jag började läsa ingredienslistorna på mina hudvårdsprodukter som jag insåg att många av dem innehöll kemikalier jag inte ens kunde uttala. Det var där och då jag bestämde mig för att göra en förändring – jag ville hitta naturliga alternativ som kändes bättre för både mig och miljön.

När jag först började utforska naturlig hudvård kände jag mig överväldigad av alla alternativ. Men en sak var tydlig: jag ville ha produkter som inte bara var fria från onödiga tillsatser, utan också tillverkade med omtanke och respekt för naturen. Efter att ha provat ett par märken som lovade mycket men levererade lite, hittade jag till slut det jag sökte – hudvård med ingredienser hämtade direkt från naturens eget skafferi, märket heter IvaNaturals Skincare.

Jag började med en enkel rutin bestående av en ansiktsrengöring, ett serum och en fuktkräm. Det första jag märkte var hur annorlunda konsistenserna kändes. Till skillnad från de syntetiska produkterna som ofta lämnade en klibbig yta, smälte dessa naturliga krämer in i huden som om de hörde hemma där. Känslan av att applicera något som min hud verkade ”känna igen” var oslagbar.

En av mina favoritprodukter är ett serum baserat på rosenolja och havtornsextrakt. Det är en produkt jag använder varje kväll efter att jag har rengjort ansiktet. Jag har märkt att den verkligen hjälper till att återställa min hud efter en lång dag, samtidigt som den tillför lyster utan att kännas tung. Att veta att varje droppe innehåller kraftfulla, naturliga ingredienser ger mig en känsla av trygghet.

Fördelar med naturlig hudvård

När det kommer till naturlig hudvård är det viktigt att komma ihåg att naturens kraft är subtil men långvarig. Det kan ta lite tid innan man ser de stora förändringarna, men när de väl kommer är de betydande. Jag har använt naturliga produkter i över ett år nu, och resultatet är en hud som känns mer balanserad och mindre reaktiv. Innan dess kämpade jag ofta med rodnad och irriterade utslag, men nu är min hy mycket jämnare och mer motståndskraftig.

En annan fördel är att naturlig hudvård ofta innebär att produkterna är framtagna på ett miljövänligt och etiskt sätt. Att veta att de oljor och örter som används i min hudvård kommer från hållbara odlingar och att ingen har lidit för att framställa dem, gör att jag kan känna mig stolt över mina val. Många av de produkter jag använder är dessutom förpackade i återvinningsbara glasflaskor, vilket minskar plastavfallet betydligt.

Så, för alla er som funderar på att byta till naturlig hudvård – ge det tid. Testa några basprodukter till en början och se hur din hud reagerar. Det kanske inte alltid är kärlek vid första ögonkastet, men med rätt produkter och tålamod kan du få en hud som strålar av hälsa, utan att kompromissa med naturen. För mig handlar naturlig hudvård inte bara om vad jag applicerar på min hud, utan också om ett sätt att visa omtanke både för mig själv och för världen runt omkring mig.

Naturlig hudvård från IvaNaturals Skincare