Skönhet & Hälsa

Min blogg om skönhet och hälsa

Bra personlig assistans i Karlskrona

- Posted in Sjukvård by

Jag har ett tips ifall du vill ha personlig assistans i Karlskrona

Jag har ett ganska så ”allvarligt” fysiskt handikapp och har därför personlig assistans. Det är inte allvarligt på det viset att jag riskerar att dö men det är allvarligt i den meningen att jag inte kan klara av mina vardagssysslor utan att få hjälp av andra.

Det som är självklart för dig är många gånger omöjligt för mig utan hjälp av andra människor.

Det är därför personlig assistans är så viktig för mig.

Jag är inte en person som gnäller eller tycker synd om mig själv speciellt ofta. Jag är snarare tacksam över att ha haft turen nog att födas i Sverige där samhället tar kostnaden för den hjälpen jag får och behöver. Det finns tyvärr många länder idag där jag inte hade fått någon hjälp alls om jag hade varit född där.

Jag säger inte att allting alltid är perfekt och LSS – Lagen om stöd och service kan bli bättre. Jag tycker till exempel att det borde vara fler som har rätt till personlig assistans än vad som har möjlighet till det idag.

En annan sak jag tycker är mindre bra är lönen som en personlig assistent får, den är under all kritik. De utför ett jobb som är livsviktigt för mig men de får inte betalt i närheten av vad de borde ha.

Som personlig assistent tar man ett väldigt stort ansvar för en annan medmänniskas liv, hälsa och livskvalité och det borde värderas högre anser jag.

Hur som helst, jag lovade ju att jag hade ett tips på bra personlig assistans i Karlskrona där jag bor.

Min rekommendation är helt och hållet baserad på mina egna erfarenheter och du får själv värdera hur mycket vikt du lägger vid min rekommendation.

Jag har personlig assistans från ett företag som heter Furuboda Assistans. De har varit mycket bra att ha och göra med. Både den administrativa personalen men också de personliga assistenterna som ju ändå någonstans är de som är viktigast för mig.

Jag har personlig assistans under hela dygnet förutom under natten så jag har ju ett par assistenter på ett rullande schema. Min favorit är Ada, hon är från Eritrea och har varit här i Sverige i fem år. Vi har en väldigt bra personkemi emellan oss och det är mycket skratt när hon jobbar. ☺

Hon är alltid nyfiken på att förstå svenska bättre och brukar ofta fråga vad saker heter eller hur man böjer olika ord. Och jag förstår henne, svensk grammatik är inte lätt, det finns fler undantag än regler känns det som.

Att ha bra assistenter är som sagt var naturligtvis det viktigaste av allt men det är också viktigt att det administrativa fungerar och där får jag allt ge Furuboda Assistans en eloge. Det känns som att de har koll på mitt schema och jag har en bra kontakt med min assistansanordnare och hon hjälper till när jag behöver ändra på mitt schema eller om jag behöver skicka in några papper till Försäkringskassan.

Vad jag vet så är Furuboda Assistans en förening från början och jag tycker faktiskt att det känns som att de har ett… ”patos” eller vad jag ska kalla det. Det känns som att de faktiskt tycker att personlig assistans är viktigt och inte enbart en affärsverksamhet.

Så mitt tips till dig är; vill du ha bra personlig assistans i Karlskrona så kan jag definitivt rekommendera Furuboda Assistans.

personlig assistans i Karlskrona

Hudsalongen i Halmstad - Vaxning Halmstad

- Posted in Hälsa by

Vaxning i Halmstad är ett måste inför solsemestern

Efter många om och men ska jag äntligen på solsemester! Det har varit osäkert om jag och min pojkvän skulle kunna resa i sommar på grund av Corona men när de nya restriktionerna släpptes bestämde vi oss för att börja kolla runt efter resor. Vi kollade på många olika semesterorter i Europa men tyvärr var det väldigt höga priser på alla resor. När vi till slut trodde att det inte skulle bli någon resa hittade vi en sista minuten- resa till Grekland som var inom vår budget och bokade den direkt. Dock är jag lite stressad nu då jag har mycket att hinna med inför resan som är om enbart två dagar.

Det första jag såg till att få gjort är att boka en vaxning i Halmstad. Jag bor egentligen i Falkenberg men jag har gått till Hudsalongen i Halmstad i flera år nu och har alltid varit lika nöjd, därför tycker jag det är värt att åka en bit för vaxning i Halmstad. Jag bokar alltid in en vaxning i Halmstad inför en solsemester då jag inte orkar tänka på att ta med en rakhyvel och raka mig flera gånger under resan. På detta vis vet jag att det kommer vara ett bra tag tills håret börjar växa ut igen.

Vaxning i Halmstad är ett måste inför solsemestern

Personlig assistans Lund

- Posted in Sjukvård by

Jag behöver hjälp med personlig assistans i Lund

Jag har en god vän som har ett fysiskt handikapp och hon behöver hjälp med många saker i vardagen. Det är absolut inget fel på hennes vilja men kroppen vill inte samarbeta helt enkelt och därför behöver hon personlig assistans Hon är väldigt driven och har en stark vilja vilket väl emellanåt kan vara lite jobbigt när man har ett ganska så stort fysiskt handikapp tänker jag. Å andra sidan så kanske det är bra att hon har en stark vilja och ett starkt driv när hon har ett ganska så svårt handikapp. Vem vet hur man själv hade varit eller agerat om man varit i hennes situation? Hur som helst, hon behöver som sagt var hjälp med det mesta då hon sitter i rullstol samtidigt som hon alltid vill göra saker och inte bara sitta hemma och glo. Det är något som jag alltid blir imponerad över. Tänker att om jag hade varit i hennes situation så kanske jag hade resignerat till slut och bara suttit hemma och glott ut genom fönstret. Innan Coronaviruset slog till så hade hon exempelvis planer på att bo utomlands i ett halvår! Det har jag aldrig haft en tanke på att göra även fast jag inte har något handikapp så hennes vilja är det inget fel på som sagt ☺ Hon har ju naturligtvis haft personlig assistans tidigare enligt LSS (lagen om stöd och service) men hon har väl inte varit riktigt nöjd med sitt nuvarande assistansbolag. Det känns som att hennes nuvarande assistansanordnare mer ser henne som enbart en ”kund” och inte som en människa av kött och blod och att anlita en personlig assistent är ju inte direkt samma sak som att köpa en tröja om man säger så.

Så ett assistansbolag behöver nog se sina kunder som mer än bara en kund om det ska fungera för båda parter tänker jag. Eftersom jag gärna vill hjälpa min kompis så har jag sökt lite online efter företag som erbjuder personlig assistans i Lund där vi bor. Det finns ju flera företag som erbjuder personliga assistenter så de är ju inte helt lätt att veta vilka som är bäst. Jag har tittat lite extra på Furuboda Assistans som erbjuder personlig assistans. De är ju från början (eller kanske fortfarande är) en förening som drivs utan vinstintresse. Det gör ju att de känns äkta och som att de vill hjälpa till på grund av övertygelse snarare än bara på grund av pengar. Inte för att det är något fel på att vilja tjäna pengar men personlig assistans är ju som sagt var inte som att köpa en ny tröja eller låta någon serva bilen. Jag tror att jag ska föreslå Furuboda för min kompis så får vi se vad hon säger, det är ingen idé att säga åt henne att hon ska titta närmare på det för hon har en stark vilja som sagt var ;-)

Personlig assistans Lund