Skönhet & Hälsa

Min blogg om skönhet och hälsa

Personlig assistans Lund

- Posted in Sjukvård by

Jag behöver hjälp med personlig assistans i Lund

Jag har en god vän som har ett fysiskt handikapp och hon behöver hjälp med många saker i vardagen. Det är absolut inget fel på hennes vilja men kroppen vill inte samarbeta helt enkelt och därför behöver hon personlig assistans Hon är väldigt driven och har en stark vilja vilket väl emellanåt kan vara lite jobbigt när man har ett ganska så stort fysiskt handikapp tänker jag. Å andra sidan så kanske det är bra att hon har en stark vilja och ett starkt driv när hon har ett ganska så svårt handikapp. Vem vet hur man själv hade varit eller agerat om man varit i hennes situation? Hur som helst, hon behöver som sagt var hjälp med det mesta då hon sitter i rullstol samtidigt som hon alltid vill göra saker och inte bara sitta hemma och glo. Det är något som jag alltid blir imponerad över. Tänker att om jag hade varit i hennes situation så kanske jag hade resignerat till slut och bara suttit hemma och glott ut genom fönstret. Innan Coronaviruset slog till så hade hon exempelvis planer på att bo utomlands i ett halvår! Det har jag aldrig haft en tanke på att göra även fast jag inte har något handikapp så hennes vilja är det inget fel på som sagt ☺ Hon har ju naturligtvis haft personlig assistans tidigare enligt LSS (lagen om stöd och service) men hon har väl inte varit riktigt nöjd med sitt nuvarande assistansbolag. Det känns som att hennes nuvarande assistansanordnare mer ser henne som enbart en ”kund” och inte som en människa av kött och blod och att anlita en personlig assistent är ju inte direkt samma sak som att köpa en tröja om man säger så.

Så ett assistansbolag behöver nog se sina kunder som mer än bara en kund om det ska fungera för båda parter tänker jag. Eftersom jag gärna vill hjälpa min kompis så har jag sökt lite online efter företag som erbjuder personlig assistans i Lund där vi bor. Det finns ju flera företag som erbjuder personliga assistenter så de är ju inte helt lätt att veta vilka som är bäst. Jag har tittat lite extra på Furuboda Assistans som erbjuder personlig assistans. De är ju från början (eller kanske fortfarande är) en förening som drivs utan vinstintresse. Det gör ju att de känns äkta och som att de vill hjälpa till på grund av övertygelse snarare än bara på grund av pengar. Inte för att det är något fel på att vilja tjäna pengar men personlig assistans är ju som sagt var inte som att köpa en ny tröja eller låta någon serva bilen. Jag tror att jag ska föreslå Furuboda för min kompis så får vi se vad hon säger, det är ingen idé att säga åt henne att hon ska titta närmare på det för hon har en stark vilja som sagt var ;-)

Personlig assistans Lund